10 Ocak 2013 Perşembe

Yerli Animatörler 3D ile tanışıyor.


Niyahet 3d animasyonun ne kadar gerekli ve önemli olduğu bizim televizyon kanallarımız tarafından da anlaşılmaya başlandı. Yıllardır mücadele veren yerli animasyon firmaları ve 3d görselleştiriciler, çalışma ve emeklerinin karşılıklarını alacak gibi görünüyor.


Çok uzun zaman önce merak salarak başladığım, halen eğitmeni olarak da devam ettiğim 3d sektöründe bu ve bunun gibi çalışmaların ne zaman yapılacağı üzerine türkçe 3d forumlarda sayfalarca tartışma yapmış, günlerce fikir kaynaştırmış olmamız bir yana, bu günleri gerçekten bekliyorduk.

Türk 3D animasyon sektörü, son yıllarda yapılan profesyonel yapımlarla izleyicinin karşısına çıkmaya başladı. Özellikle TRT’nin yerli yapımlara verdiği destek sayesinde yerli yapımcılar cesaretlenerek yeni animasyon çizgi film projelerine giriştiler. Burada devletin desteğini yabana atmamak lazım. Bunlardan en popüleri olan Pepe ve Keloğlan animasyon filmlerinin yapımında forumdan tanıştığımız kişiler çalışmıştır. Bu arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum.

Çocuklarımız artık yerli kahramanları seviyor!


Uzun yıllar 3D animasyon ve oyun geliştirme üzerine yoğun çalışmalar yapan 3d ustaları, bu güne kadar binlerce saatini render dediğimiz işlemi yaparak harcamışlar, günlerce, gecelerce kendilerini eğitmeye devam etmişlerdir.

Çok şükür ki bu çalışmaların sonucu olarak keloğlan ve pepe gibi iki yapımı izleyebiliyoruz. Üstelik şimdi çocuklarımız kendi kahramanlarını daha çok seviyor. Özellikle keloğlanın bu başarısı Rüştü ASYALI'yı da bahtiyar ediyordur diye düşünüyorum.

Mevcut çalışmaları ve projeleri izlediğimde gelecekte (yakın gelecekte) ülkemizde özel efekt ve 3d film alanlarında da çok başarılı işler çıkacağını, Yeşilçam'ın Hollywood kalitesini rahatlıkla yakalayacağını öngörmek bence artık hayalperestlik sayılmaz.

İlerleyen teknoloji ve zaman bu öngörüm de umarım beni haksız çıkartmaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder