Sipariş ettiğim Raspberry Pi Model B+ (Bundan sonra Raspberry olarak anılacaktır.) Bu gün elime ulaştı. Kargo paketinden 1 adet Raspberry PI , Orjinal Raspberry Şeffaf kutu, Orjinal Raspberry Power Supply (Adaptör), Ön yüklemesi yapılmış Sandisk 8gb micro sdhc, HDMI kablo şeklinde çıkan ürünün kurulumu bu akşam yaptım.
Size zaten internette bulabileceğiniz 100 lerce yazı gibi şöyle kurulur, böyle montelenir diye anlatım yapmayacağım. Bunun yerine Raspberry ile olan maceramı sizinle paylaşacağım. (Daha dakika 1 gol 1 kurulum yaparken internette hiçbir kaynakta bulamadığım bir sorun ile karşılaştım bile. Bu yazının sonunda sorunun ne olduğunu anlatıyorum.)
Denediğim yol ve yöntemleri, ürettiğim çözümleri, geliştirdiğim projeleri elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım. Tabiki bu konuda yazacaklarım tamamen bu yazılara gösterilecek ilgiye göre değişecek.
Zaten bildiğiniz gibi yeterli ilgiyi görmediği takdirde yazıları yazmak yerine uygulamak kısmı ile ilgileniyorum. Lütfen alınganlık yapmayın, onun yerine yorum yapın mesela...
Neyse lafı fazla uzattık, buyrun buradan başladım ;
Öncelikle Raspberry yi kutusuna yerleştirerek başladım.
Daha sonra Raspberry Original Power Supply ile birlikte gelen uçlardan ülkemiz pirizlerine uygun olanı monte ederek güç bağlantısını hazırladım.
Kişisel bilgisayarım ile kullandığım kablosuz Microsoft Fare ve A4Tech KL-5UP model usb klavyemi bağladıktan sonra yine kutudan çıkan HDMI kablo ile 84 ekran ARÇELİK LCD TV bağlantısını yaptım.
En son olarak ön yüklemesi yapılmış Sandisk Micro SDHC kartı takarak sisteme güç verdim. Ön kurulum modunda olduğundan neredeyse hiçbirşey yapmama gerek kalmadan açılarak kurulumunu gerçekleştirdi.
Bir kez reboot yaptıktan sonra KDE olduğunu tahmin ettiğim masa üstü ile açıldı. Sistemi kapatarak yeniden başlattım ve kullanıma hazır Raspery PI tamamen fonksiyonel olarak çalışmaya başladı.
Ve Dakika 1 Gol 1 : Raspberry 1 - Mesut ASLAN 0
Bu noktada ben çok farklı bir sorun yaşadım ancak sizlerin bunu yaşayacağınızı düşünmüyorum. Benim A4Tech KL-5UP model klavyem F dizilimli olduğundan ne yazıkki Raspberry onu tanımadı. Klavye çalışıyor fakat dizilim Q olduğundan yazmakta çok zorluk çekiyordum. Neyseki çok basit bir iki ayar yaparak F klavye kurulumunu gerçekleştirdim ve beraberliği sağladım.
Bu konu ile ilgili ayrı bir yazı yazacağım. Şimdilik yeni oyuncağım ile oynamak için sabırsızlanıyorum.